Nyt 7. januar 2014

on

Klik.

Klik for at læse som PDF

Skriv til nyhedsbrev@wutomiagri.dk, hvis du ønsker disse breve tilsendt på mail.

Meld dig ind i vores Facebook-gruppe, hvis du ønsker opdateringer oftere.

 

ET NYT ÅR, NYE IVÆRKSÆTTERE OG NYE ELEVER

Dimissionsfest
Decembers traditionelle julebrev fra WutomiAgri blev i år udkonkurreret af arbejde i Mozambique og siden hjælp til forberedelserne af næste skoleår her fra Danmark. Jeg, Lisbet, var så heldig at tilbringe julemånedens to første uger i Mozambique – uden gran og gløgg, men til gengæld med megen julevarme.

Eleverne dimitterede den 6. december. Det blev den tredje dimissionsfest og den første, hvor vores mozambiquiske personale selv stod for hele programmet. WutomiAgris seneste elevhold er nu vendt hjem for at sætte ny viden og planer i værk. Motivationen var med i rygsækken, men også den viden, at det kræver hårdt arbejde, stædighed og visdom – samt opbakning fra skolens side!

Tilkøb af jord til skolen står side om side med rekruttering af nye elever højest på dagsordenen lige nu. De, der følger WutomiAgri tæt, vil vide, at mere jord altid har stået højt på ønskelisten, men nok de færreste har forståelse for bureaukratiets, høje mænds magtdemonstrationers og korruptionstraditionens langsommelige indvirkning på at få held i denne sag. Til dimissionsfesten fik vi dog nogle kærkomne ord med på vejen af den lokale regeringsrepræsentant, der takkede os for at gøre regeringens arbejde med denne skole. Han bad os indtrængende om at blive ved. Bagefter talte jeg med ham om, at det kan være svært for os at opnå bæredygtighed og dermed blive ved, når vi ikke tilses plads til udvidelse. Han lovede at hjælpe, hvis den lokale høvding fortsat bremser processen. Det er lidt af et kapløb med tiden, da vi har brug for mere jord til bygning af husene i Y’s Men-projektet.

Salg
Skolens omsætning bliver bedre og bedre. Efter at Sara (der var elev på det første hold) er trådt til som ansvarlig for produktionen, er der kommet godt styr på produktionen og salget. Nu er der altid produkter at købe på skolen, og mennesker fra området har efterhånden fundet ud af det. De kommer til os for at købe, hvilket har den gode virkning, at det kun er nødvendigt at køre til markedet, når en stor produktion høstes.
Vi bliver dog nødt til at klare os uden Sara en periode, da hun er i lykkelige omstændigheder og skal føde sidst i marts. Vi er glade for at kunne fortælle, at vi er godt på vej med at finde en barselsvikar.

Caritas
Samarbejdet med Caritas går støt og roligt fremad. I august mødtes vi på landskontoret med den pædagogiske koordinator for erhvervsskolerne og direktøren for projektafdelingen. Igen i december havde vi møde med direktøren, der kunne forvisse om, at de i ledelsen er meget positive overfor et samarbejde med os. Nu venter vi på forhåbentligt at blive officielt godkendt efter Caritas’ generalforsamling til foråret.
Vi har aldrig før oplevet et organ i Mozambique arbejde målrettet og professionelt som Caritas, og vi går derfor fortrøstningsfulde mod at blive en del af deres erhvervsskoler – med speciale i praktisk undervisning.

Året 2014 er godt i gang for WutomiAgri. Og vi er i fuld sving med forberedelserne af næste besøg i februar og marts. Igen i år bliver det med et hold fremragende volontører, Mozambique 50+, der som sædvanligt tæller repræsentanter fra Y’s Men. Vi glæder os til at vise skolen frem.

WA august 13

Med ønsket om et velsignet nytår vil vi slutte. Tusind tak for støtte, opbakning og opmuntring i 2013!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s