Nyt 25. april 2013

FORÅR OG NYT LIV

25. apr 2013

.

Klik for at læse som PDF

Skriv til nyhedsbrev@wutomiagri.dk, hvis du ønsker disse breve tilsendt på mail.

Meld dig ind i vores Facebook-gruppe, hvis du ønsker mere jævnlige opdateringer.

 

Majfest og cykelrally

.

Klik for at læse nærmere om Majfest og cykelrally.

Charlotte Lundsgaard tager imod tilmeldinger til at cykle eller samle cykelsponsorer på 6134 3196 eller charin@ofir.dk

Gitte Thomsen tager imod tilmeldinger til festaften senest 21. maj på 2064 4468 eller gitte-gert@thomsen.mail.dk

 

Mens vi i Danmark jubler over forårssolens spæde varme, går Mozambique mod mere udholdelige varmegrader. Et nyt skoleår er efter et års pause endelig i fuld gang i Chicumbane.

Kyllinger og elever

Læringsivrige elever har indtaget skolen. Godt nok er de endnu ikke oppe på 10, da de voldsomme oversvømmelser i det sydlige Afrika i februar skabte store udfordringer – også for WutomiAgri. Rekrutteringsprocessen vanskeliggjordes, men snart er vi fuldtallige. Kyllingeproduktionen er også i gang. Hver måned købes 150 daggamle kyllinger, der fedes op og sælges (levende) for 20 kr. pr stk.

Heidi Sørensen, der var i praktik på WutomiAgri sidste år og senere kom ind i den danske bestyrelse, er igen i Mozambique. Vi glæder os over, at hun lige nu er på skolen nogle uger og herefter vil komme jævnligt forbi et par dage ad gangen. Det er en stor velsignelse for projektet at have Heidi på stedet, mens skolen stadig er i opstartsfasen. Heidi vil fungere som vejleder for personalet, der er glade for hendes hjælp.

Bil

Vi er godt kørende… Tusind tak til alle jer, der har gjort det muligt for WutomiAgri igen at købe en bil! Denne Toyota er nu vores, men stadig på vej til Chicumbane. De glæder sig meget på skolen, da især salg af afgrøder er en besværlig opgave uden eget transportmiddel. Det bliver både meget nemmere, sikrere og billigere at planlægge ture til markedet, når man ikke er afhængig af at leje bil. Det bliver en fornøjelse atter at kunne levere grønsager til restauranter i byen. Ikke mindst har vi manglet bilen til hjemmebesøg og dermed god kommunikation med familierne, som er så yderst vigtigt for elevernes fremtidige succes som iværksættere.

50+tørrehus

Seniorvolontører Moz 50+ besøgte WutomiAgri i februar/marts. Igen i år gjorde det lykke at se, hvordan danskerne og mozambiquerne kunne samarbejde – med mange smil, men ikke så mange ord… Vi var overordentligt imponerede over, hvor meget gruppen kunne nå på kun otte arbejdsdage på skolen. Dette tørrehus til krydderurter, chili og blade fra mirakeltræet samt kyllingetransportbur og en solid værktøjskasse blev de fysiske ting, som 50+erne efterlod.
Rejsekonceptet er nu en del af Unitas Rejser. Har du kig på at komme med til Mozambique på denne måde, kan du se mere på http://www.moz50plus.com.

50+samvirke

Majfest med cykelrally står for døren. Først på ugen sendte vi indbydelse ud til denne festdag den 25. maj, som en gruppe fra Vorbasse har arrangeret. Vi er meget taknemlige for vores baglands engagement i WutomiAgri, og vi håber, mange af jer ønsker at deltage. Giv os et praj, hvis du har lyst til at cykle – eller samle cykelsponsorer. Og glem ikke at melde dig til festaftenen med lækker mad, fremragende underholdning for både børn og voksne samt billeder og opdatering fra Mozambique. Det bliver hyggeligt!

Y’s Men i Danmark har valgt at samle ind til WutomiAgri, som bliver et af deres regionsprojekter 2013-2014. Dette betyder, at vi kan udvide skolen og uddanne ledelsen, hvilket er signifikant for projektet. Vi vil i følgende nyhedsbreve fortælle mere om dette samarbejde med Y’s Men, når det for alvor går i gang fra august 2013.

Tusind tak til alle jer, der stadig bakker op om unge landmænds udvikling i Mozambique – gennem WutomiAgri. Uden jer var det ikke muligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s