Nyt 22. december 2012

JUL OG ELEVSTART

.

Klik for at læse som PDF

Skriv til nyhedsbrev@wutomiagri.dk, hvis du ønsker disse breve tilsendt på mail.

Meld dig ind i vores Facebook-gruppe, hvis du ønsker mere jævnlige opdateringer.

 

Taknemlighed er den følelse, der melder sig, når vi i december kigger tilbage på året. Det er stort at opleve, at så mange mennesker er fælles om at gøre det muligt for WutomiAgri at fortsætte udviklingen. En STOR TAK sendes til jer, der på forskellig vis bidrager! Midt i alle juleforberedelserne går vores tanker ofte til Mozambique. I Chicumbane forberedes både jul og de nye elevers ankomst. Næste skoleår forventes at gå i gang til februar.

nyhslet1-002
Fire stærke kvinder ventede os, da vi besøgte skolen sidst i november. Judite Pizura, vores nye landbrugsleder, havde været i gang med arbejdet i tre uger. Det var opmuntrende at møde en skole, hvor både afgrøder og medarbejdere blomstrede. Tydeligvis var alle glade for deres nye leder, der forstår at gå foran, også hvad det praktiske arbejde angår. Tomaterne til højre er nu klar til høst og salg.

Judite Pizura er den eneste nye leder, der er ansat indtil videre. Som man kunne læse i nyhedsbrevet i september, var det planen også at ansætte en administrativ leder. Vores mozambiquiske bestyrelse mente dog ikke, dette er nødvendigt, og da pengene ikke helt rækker til en ekstra ansættelse, har vi valgt at starte ud med Judite. Hun har brug for assistance og sparring på flere områder, men hun er ihærdig og lærenem.

nyhslet2

Ejerskab og gejst har været åbenbare overskrifter hos vores trofaste medarbejderstab. Selv i de otte måneder uden daglig leder på skolen. Også skolens bagland har taget sin tørn. Og det er godt at have gode kontakter – med udstyret i orden – når pumpen skal repareres, efter at et hold seniorvolontører har været forbi og sikret den godt og grundigt… Antonio og Fulane har gjort det godt som konstituerede leder, men nu er tiden kommet til, at skolen igen for alvor skal ose af liv. At Judite kan være en god tovholder i denne opgave er vores håb. Hun har allerede udvist evnen til at planlægge, og rekrutteringen af nye elever er i fuld gang.

nyhslet3
Følg med på Facebook. Gina er blevet rigtig god til at lægge billeder og små kommentarer ind på gruppen. Bliv en del denne gruppe og bliv opdateret oftere. Aktuelt ser du Alice med enorme kål, der lige nu høstes. Find også link til Dalgasskolen, der til skolernes motionsløb løb knap 22.000 kr. hjem til WutomiAgri. Tak! Projektet har stadig stor brug for støtte. Du kan eventuelt hjælpe ved, gennem denne gruppe, at sprede kendskabet til WutomiAgri.
Du kan lave en bankoverførsel til: Reg. 2700, konto 0754234679,
eller oprette en PBS-aftale her.

Caritas-besøg
Projektets humørbarometer står stadig ganske højt. Vi kan nu offentliggøre, at det er Caritas i Mozambique, som vi er i dialog med omkring fremtidige samarbejdsplaner. Caritas har 14 landbrugsskoler i landet, og vi besøgte den ene i Homoine i november. Billederne herover er fra besøget, og yderst til højre ses Judite sammen med Agostinho, der er chef for driften af de 14 skoler. Vi var alle begejstrede efter besøget, hvor en skitse for samarbejdet kom på tegnebrættet. Vi håber og beder til, at vi kan fortælle godt nyt herom i det nye år.

Også en anden stor, glædelig og spændende nyhed regner vi med at kunne offentliggøre i starten af det nye år. Vi glæder os!

Med ønsket om en rigtig glædelig jul samt et velsignet nyt år vil vi slutte denne hilsen.
Tusind tak for gode tanker, forbøn, opbakning og støtte af enhver art i 2012.
Vores håb er, at denne velsignelse må fortsætte i 2013.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s