En drøm bliver til virkelighed

Hvorfor vælger man at forlade sit gode og trygge landmandsliv i Danmark? Det er et af de spørgsmål, som jeg er blevet stillet flere gange – og ikke mindst har stillet mig selv det sidste stykke tid.

Beslutningen om at skulle af sted blev faktisk taget for 9 år siden. På det tidspunkt vidste vi blot ikke, at vi ville have et landbrug, og at Lisbet ville have sclerose, når vi skulle af sted. Vi vidste heller ikke, at det var Mozambique, vi skulle til. – Men vi var sikre på, at vi skulle bruge en del af vores liv på at hjælpe nogle af verdens fattigste mennesker.

Østervig Kviehotel
Østervig Kviehotel

Selvfølgelig har der været en masse overvejelser. Der er – og har været – mange ting, som skal forberedes, inden man kan forlade sit landbrug i to år.

Vi har været meget heldige at finde Torben, som er den unge mand, der får det overordnede ansvar for kviehotellet, mens vi er væk. Han er fuld kompetent til opgaven – og ser det også som en mulighed for at få en masse ledelseserfaring.

Til at hjælpe Torben har vi ansat Susanne, som skal være fodermester. Hun begynder d. 1. marts.

Til marken har vi lavet en pasningsaftale med vores nabo, som vi i forvejen arbejder rigtig meget – og godt – sammen med.

Derudover har vi nedsat et gårdråd, som kan bakke Torben op og vejlede ham, når der skal træffes beslutninger.

 

Planlægningen af vores rejse startede allerede så småt, da vi købte gården i 2001, hvor vi lovede hinanden, at vi skulle tage af sted på trods af gårdkøb.

En af de ting, som er vigtige for os, er ærlighed. Ved bl.a. at få tingene sagt i god tid håber vi på at kunne skabe stor tillid fra vore kunder. For nogle år siden begyndte vi at inddrage vores konsulenter og bankrådgiver i vores planer, og for et år siden fortalte vi det så til kunderne.

Vi har fået rigtig stor opbakning fra alle parter, og dét, håber vi meget, vil fortsætte.

 

Vi er ret sikre på, at denne rejse vil blive en oplevelse for livet, og det er selvfølgelig en af grundene til, at vi tager af sted. Men en anden grund er også, at vi håber og tror på, at dette projekt vil kunne være med til at gøre livet bedre for nogle af verdens fattigste mennesker. – Og det har jeg i mange år drømt om at kunne få lov til!

One Comment Tilføj dine

  1. Find Ejby siger:

    Vi har lige læst jeres artikel i mælkeproducenten . Det lyder rigtig spændende og udfordrende . Vi har selv gjort det samme i 1978. Vi havde en gård med 80 malkekøer på sydfyn, men jeg havde ligesom jer lyst til at gøre noget i Afrika. Så vi søgte plads som maneger på en statsfarm i Zambia med malkekøer og ca 60 mand . Det var en meget spændende opgave med mange udfordringer men mange ting lykkes. Vi havde 3 børn med derned og 4 med hjem, da vi fik en dernede . Det var dejligt og nemt at have små børn med når man lever på en farm. Vi havde en bestyrer på vores gård herhjemme. Det var det eneste minus ved de godt 2 år vi var udsendt af DANIDA. Gården var rigtig meget forsømt. Men ellers vil vi ønske jer et rigtig godt ophold . Det er spændende at høre om folk der tør springe ud i det usikre det er dem der flytter verden.
    De bedste hilsner
    Bente og Find Ejby

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s